Rachel Rumai

Workshops

 

Creatief schrijven

Iedereen kan schrijven en heeft een verhaal dat gedeeld mag worden met de wereld. De uitdaging is om op zoek te gaan naar de schrijfstijlen die passen bij de stijl van het verhaal dat je wilt vertellen. Hier help ik kinderen, jongvolwassenen en volwassenen bij. Bij een workshop Creatief Schrijven gaan we de fantasie knop aanzetten en zet ik de ideeënstroom op gang door middel van schrijfoefeningen. Ik behandel o.a. de schrijfstijlen Poëzie en Korte Verhalen.


Spoken word

Spoken Word heeft een rijke geschiedenis, maar is vooral populair geworden in de jaren 60 in New York door de Civil Right Movement. Vele zwarte sprekers, muzikanten en schrijvers hebben vanuit de noodzaak van hun verhaal het gesproken woord op een hele andere manier op de kaart gezet. Spoken Word is vooral het voordragen van je verhaal/tekst met gebruik van subtekst, intonatie en het spelen met de ruimte, het is een performance waar het publiek compleet wordt meegenomen in jouw woorden en kunnen zien, ruiken en proeven wat je verteld. In een workshop Spoken Word leer ik de tips en tricks om jouw verhaal te performen.
Hierbij is naast het schrijven van een tekst ook o.a. ademhaling belangrijk en gebruik van stem en lichaam.


Poëzie

Poëzie is een schrijfvorm die in allerlei stijlen kan worden aangeleerd aan jong en oud.
Door middel van o.a. ritmische versregels, dicht stijlen en beeldspraak kan iedereen leren om poëzie te schrijven. Bij de workshop Poëzie leer ik deze dicht stijlen en introduceer ik poëzie op een hele andere manier dan het traditionele beeld dat de meeste mensen voor ogen hebben. Poëzie is namelijk één van de pilaren in o.a. Rap, song lyrics en muziek/beats.

Interesse? Neem contact met mij op!

 
 
Naam *
Naam